اگر تمایل دارید با مراحل ثبت برند و ثبت علامت تجاری از 0 تا 100 با تمامی جزئیات آن به شکلی مفید، کاربردی و ساده آشنا شوید «به گونهای که نیاز به مطالعه هیچ مقاله دیگری نداشته باشید»، این نوشته قطعاً شما را در کوتاهترین زمان به اهدافتان میرساند.
ثبت برند و انجام صحیح و حرفهای مراحل آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. به همین دلیل و دلایل مهم دیگری که در ادامه به تمامی آنها اشاره نمودهایم شاهد رشد روز افزون متقاضیان آن هستیم.
به دلیل پیچیدگیهای خاصی که مراحل ثبت برند و ثبت علامت تجاری دارد و به منظور آگاهی هرچه بیشتر شما متقاضیان گرامی، در این نوشته بصورت کاملاً ساده و البته جامع و کامل، تمام مراحل لازم برای ثبت لوگو و برند را در چند مرحله ارائه داده ایم.
بنابراین اگر متقاضی ثبت لوگو و علائم تجاری هستید و یا بنا به هر دلیلی تصمیم به کسب اطلاعات مفید و کاربردی و کامل در این زمینه دارید، توصیه مینماییم مقاله حاضر را بصورت کامل مطالعه نمایید.
گام اول
مشاوره کاملاً تخصصی و رایگان با کارشناسان باتجربه هلدینگ ملاصدرا در ارتباط با مراحل ثبت برند و مدارک مورد نیاز آن و مدّت زمانی که حدوداً به طول میانجامد تا برند شما به ثبت برسد.
همچنین هزینه ثبت برند و ثبت علامت تجاری ، اولین گام از مراحل ثبت برند است و اقدام بعدی انتخاب یک واژه مناسب، شکل و تصویر زیبا و یا ترکیبی از هر دو است.
باید این موارد را به گونهای انتخاب نمایید که برند شما به راحتی در اذهان مخاطبان ماندگار شود و معرف کالا یا خدمتی باشد که ارائه مینمایید.
در همین رابطه میتوانید از تخصص کارشناسان هلدینگ ملاصدرا بهرهمند شوید.
گام دوم
ابتدا استعلام نمایید عین یا شبیه برندی که قصد ثبت آن را دارید قبلاً در همان طبقه ثبت شده است یا خیر.
در صورت وجود مشابهت بین برند مورد نظر شما و برندی که قبلاً در همان طبقه ثبت شده است، تقاضای شما رد خواهد شد.
برندی که تقاضای آن یکبار از سوی کارشناسان اداره مالکیت معنوی رد شود، برای دفعات بعدی شانس بسیار کمی برای ثبت شدن دارد و اصطلاحاً سابقه چنین برندی خراب میشود.
ما به شما اکیداً توصیه مینماییم که این مرحله از مراحل ثبت برند را کاملاً جدی بگیرید!
قبل از شروع هر اقدامی ابتدا برند مورد نظر خود را استعلام نمایید تا از درصد موفقیت ثبت شدن آن اطلاع پیدا کنید.
به همین وسیله میتوانید از هدر رفتن هزینه و زمان خود جلوگیری نمایید.
برای استعلام برند بصورت کاملاً رایگان، فوری و آنلاین و در هر زمانی از شبانه روز میتوانید از کارشناسان ملاصدرا، و بدون نیاز به داشتن تجربه و دانشی خاص، برند مورد تقاضای خود را در طبقه مورد نظرتان استعلام نمایید و چنانچه «عین و یا شبیه» برند مورد نظرتان قبلاً برندی ثبت نشده بود، آنگاه با خیالی آسوده مراحل ثبت برند را آغاز نمایید.
گام سوم
سومین گام از مراحل ثبت برند فراهم نمودن مدارک مورد نیاز آن است که در سایر صفحات سایت ملاصدراتک مدارک مورد نیاز برای ثبت برند را بصورت مفصل شرح دادهایم.
گام چهارم
پس از آنکه اظهارنامه ثبت علامت تجاری شما توسط هر سه کارشناس و رئیس اداره علائم تجاری بررسی و فاقد نقص اعلام و مورد تایید قرار گرفت، برای شما پیامکی ارسال می گردد که ثبت علامت تجاری مورد تقاضای شما از سوی اداره علائم تجاری بلامانع تشخیص داده شده است.
گام پنجم
پس از تشکیل پرونده فیزیکی علامت تجاری، از طرف اداره مالکیت موضوع تقاضای ثبت علامت تجاری شما به روزنامه رسمی ارسال میگردد.
سپس باید اقدام به واریز هزینه مربوطه نمایید که پس از سپری شدن حدوداً یک هفته، روزنامه چاپ و به آدرس شما ارسال میشود.
اگر در این فرصت ۳۰ روزه اعتراضی به اداره مالکیت ارسال نشود، امکان پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت دوم فراهم می گردد.
با پرداخت این هزینه حدوداً یک هفته زمان میبرد تا روزنامه نوبت دوم چاپ و به آدرس شما ارسال شود.
گام ششم
ثبت برندو دریافت گواهی ثبت آن از کارشناسان ملاصدرا
نکته مهم: پس از تایید کارشناسان و رئیس اداره علائم تجاری و اعلام بلامانع بودن ثبت علامت تجاری مورد تقاضا، برای تشکیل پرونده فیزیکی و پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت اول صرفاً ۳۰ روز فرصت دارید و اگر این فرصت ۳۰ روزه را از دست بدهید، ثبت برند مورد نظر شما کان لم یکن تلقی خواهد شد.
نکته مهم: اگر پروسه و مراحل ثبت برند شما توسط هلدینگ ملاصدرا انجام میگیرد، هیچ نیازی به مراجعه حضوری شما به اداره مالکیت معنوی وجود ندارد و مواردی نظیر مراجعه به این اداره، تشکیل پرونده فیزیکی، پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت اول و دوم، پرداخت هزینه حق الثبت، مراجعه مجدد به اداره مالکیت، دریافت سند برند و تحویل آن به شما همگی جزء خدماتی است که توسط وکلای هلدینگ ملاصدرا انجام می شود.
چه مواردی به عنوان برند و علامت تجاری قابل ثبت نیستند؟
هنگامی که تصمیم به ثبت برند و علامت تجاری دارید باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که برخی از کلمات و عبارات به عنوان برند و علامت تجاری قابل نیستند و برای جلوگیری از هدر رفت هزینه و زمان خود بهتر است این موارد را که در ادامه به آنها اشاره می نماییم در نظر داشته باشید و با لحاظ موارد ذیل برند مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
موارد ذیل به عنوان برند و علامت تجاری قابلیت ثبت ندارند:
۱- علائمی که قدرت و توانایی تمیز دهندگی و متمایز بودن را نداشته باشند
۲- علائمی که فاقد هرگونه صفات مشخصه و کاملاً عام باشند (بطور مثال شما نمی توانید عبارت “پارچه” را برای محصولات نساجی و طبقات مرتبط مانند پوشاک به ثبت برسانید)
۳- علائمی که توصیفی هستند (به طور مثال شما نمی توانید برند “خوشمزه” را برای مواد غذایی بکار ببرید)
۴- علائمی که شامل یک اسم تعیین کننده نوع و جنس کالاها باشند (به طور مثال شما نمی توانید برند “شیشه” را برای محصولات شیشه ای ثبت نمایید)
۵- علائمی که عین و یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت و یا نام تجاری باشند که برای همان کالاها یا خدمات یا کالاها یا خدمات مشابه ای که متعلق به فرد دیگری (اعم از حقیقی و یا حقوقی) که در ایران معروف است بکار روند (اعم از آنکه آن علامت و یا نام تجاری معروف قبلاً به ثبت رسیده باشد و یا هنوز ثبت نشده باشد)
۶- علائمی که گمراه کننده باشند ( به طور مثال شما نمی توانید برای کالای چوبی عبارت آهنین بکار ببرید)
۷- علائمی که عین و یا شبیه علائمی هستند که قبلاً در طبقات دیگری به ثبت رسیدهاند امّا بسیار معروف هستند (به منظور جلوگیری از سوء استفاده و بهرهمندی بی جهت از دسترنج دیگران و جلوگیری از یک حمایت اضافی)
۸- علائمی که مغایر با نظم عمومی و اخلاق حسنه باشند بدون تردید قابل ثبت نخواهند بود
۹- علائمی که با علائم تجاری ثبت شده که متعلق به اشخاص ثالث است در تعارض باشد
۱۰- علائمی که درخواست ثبت آن ها همراه با سوء نیّت باشد غیر قابل ثبت هستند و اگر هم ثبت شده باشند در دادگاه قابل ابطال هستند
۱۱- علائمی که جزء علائم ذکر شده در ماده ۶ کنوانسیون پاریس باشند (به طور مثال بر اساس بند الف ماده ۶ کنوانسیون پاریس اگر بدون اجازه مقامات صالح علائم رسمی، بیرق [پرچم] و دیگر نشانه های دولتی کشور های عضو اتحادیه و نشانه و انگ رسمی و دولتی و تقلید آثار و علائم تاریخی و خانوادگی را برای علامت تجاری و یا صنعتی یا عناصر این علامت بکار برند کشورهای اتحادیه توافق دارند که تقاضای ثبت آن را نپذیرند و اگر این تقاضا ثبت شده است ثبت آن را با اقدامات مقتضی باطل و استعمال آن را منع کنند.)
۱۲- علائمی که حاوی مشخصات جغرافیایی نادرست که موجب گمراهی عموم در خصوص مبدا کالای تحت علامت باشند، قابل ثبت نخواهد بود (بطور مثال شما نمیتوانید برای کالایی که در ایران تولید و یا بسته بندی میشود تقاضای ثبت علامت تجاری «البغداد» را داشته باشید)
۱۳- ثبت علامت تجاری مورد نظر با قانون مغایرت داشته باشد
۱۴- علائمی که حق تقدم افراد دیگر (چه حقیقی و چه حقوقی) را در تقاضای ثبت علامت تجاری مورد نظر تضییع نماید.
هزینه ثبت برند چقدر است؟
با توجه به تعداد طبقهای که برای ثبت برند خود انتخاب مینمایید و همچنین با لحاظ این موضوع که تصمیم به ثبت علامت تجاری برای شخص حقیقی و یا حقوقی را دارید، هزینه ثبت برند متغیر و متفاوت خواهد بود.
برای ثبت برند چه مدارکی مورد نیاز است؟
بسته به اینکه تصمیم به ثبت برند شخص حقیقی، یعنی برندی که مالک آن شخص حقیقی است دارید و یا تصمیم به ثبت برند حقوقی، یعنی برندی که مالک آن شرکت ها، موسسات و یا سازمانها خواهند بود، را دارید و همچنین بسته به اینکه برندی که ثبت مینمایید فارسی باشد و یا لاتین باشد، مدارکی که باید تهیه نمایید تا حدودی با هم متفاوت است که در ادامه مدارک مورد نیاز برای هر دو گروه را با هم بررسی مینماییم.
الف) مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبت برند برای شخص حقیقی:
۱- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی شخص یا اشخاص متقاضی
۲- کپی برابر اصل کارت بازرگانی و یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظر لاتین باشد)
۳- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
۴- اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی، ایمیل، شماره تلفن ثابت و همراه متقاضی
ب) مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبت برند برای شخص حقوقی:
۱- کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت
۲- کپی آخرین روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت (درصورت وجود)
۳- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی افرادی که در شرکت حق امضاء دارند
۴- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
۵- کپی کارت بازرگانی و یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظر لاتین باشد)
۶- اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی، ایمیل، شماره تلفن ثابت و همراه صاحبان امضاء شرکت
نکته مهم: مطابق با آخرین دستور العمل اداره مالکیت معنوی، شماره تلفن همراه متقاضیان (چه برند حقیقی و چه برند حقوقی) باید حتماً بنام خود ایشان باشد و در واقع مالک رسمی خط تلفن همراه ارائه شده باید لزوماً خود متقاضی ثبت برند باشد.
• نکته: مالک یک برند میتواند بصورت همزمان دو یا چند شخص حقیق و حقوقی باشند. در اینصورت باید تعیین کنید که هر کدام از اشخاص مذکور، مالک چند درصد از برند هستند.
ثبت برند چقدر زمان می برد؟
هنگامی که اظهارنامه برند و علامت تجاری خود را در سامانه ارسال می نمایید این اظهارنامه در نوبت و صف بررسی کارشناسان (۳ کارشناس) و همچنین رئیس اداره علائم تجاری قرار می گیرد و در واقع نوبت شما و این موضوع که اظهارنامه علامت تجاری چند نفر قبل از شما در صف انتظار بررسی است، تعیین کننده مدت زمان ثبت نهایی برند مورد نظرتان است.
مدت زمان ثبت برند را باید به ۲ بخش اصلی زیر تقسیم کنیم:
الف) بخش اول: مدت زمان حدودی بررسی ۳ کارشناس و رئیس اداره علامت تجاری و اعلام نظر ایشان که معمولاً در حدود ۱ ماه و یا کمتر زمان میبرد و اگر ثبت علامت تجاری مورد نظر از سوی هر ۴ نفر بلامانع تشخیص داده شود نوبت به سپری شدن زمان بخش دوم میرسد.
ب) بخش دوم: مدت زمان مربوط به تشکیل پرونده فیزیکی علامت، پرداخت هزینههای روزنامه رسمی نوبت و چاپ آن و الزاماً سپری شدن ۳۰ روز از تاریخ انتشار آن، پرداخت هزینه روزنامه رسمی دوم و چاپ آن، پرداخت حق الثبت، مراجعه حضوری مجدد به اداره مالکیت معنوی و دریافت سند برند که تمامی این موارد تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود.
بنابراین در مجموع مدت زمان مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری و دریافت سند مربوط به آن به هیچ عنوان کمتر از حدوداً ۵۰ روز نخواهد بود.
برندی که به ثبت می رسد تا چه مدت اعتبار دارد؟
مدت اعتبار برندهایی که به ثبت می رسند، «۱۰ سال از تاریخ تقدیم اظهارنامه» است و همچنین در پایان این مدت ۱۰ساله، یک مهلت ۶ ماهه برای تمدید برند وجود دارد که مالک برند برای حفظ آن باید حتما قبل پایان یافتن این مهلت ۶ ماهه، نسبت به تمدید آن اقدام نماید و اگر اقدام به تمدید برند خود در این بازه زمانی ننماید، هر شخصی که متقاضی این برند باشد، می تواند با طی نمودن مراحل پیش گفته، برند فوق را بنام خود ثبت نماید!
این موضوع مهم را در نظر داشته باشید که میتوانید برند خود را برای سالهای طولانی و دهها سال با اقدام به موقع و پرداخت هزینههای مربوطه و برای دورههای متوالی ۱۰ ساله تمدید نمایید و از داشتن برندی با قدمت بالا و حرفهای که داشتن آن آرزوی بسیاری از رقبای شماست لذّت ببرید.
چرا مدت زمان ثبت برند به نسبت ثبت شرکت خیلی طولانی تر است؟!
یکی از مهمترین و متداولترین سوالات متقاضیان ثبت برند همین سوال است، زیرا طبیعتاً پروسه زمانی هر اقدامی از جمله ثبت علامت تجاری و برند از دغدغههای متقاضیان آن است.
یکی از دلایل این سوال اختلاف بسیار زیاد بین زمان لازم برای ثبت شرکت و ثبت علامت تجاری است، چراکه پروسه زمانی ثبت شرکت در مجموع معمولاً کمتر از ۱۰ روز است.
امّا در مورد ثبت برند همانطور که در بالا اشاره شد این پروسه زمانی معمولاً چیزی در حدود ۲ ماه خواهد بود.
علت این اختلاف فاحش زمانی در این است که اداره ثبت شرکتها در تمام شهرها و نقاط ایران وجود دارد و اقدامات لازم و ثبت انواع شرکت برای متقاضیان در استانها و شهرهای ایران، در اداره ثبت شرکتهای همان شهر و استان انجام میپذیرد در نتیجه چیزی بنام صف و نوبت بررسی وجود ندارد و کار با سرعت قابل قبولی انجام میگیرد.
امّا در مورد ثبت برند قضیه کاملاً متفاوت است چراکه بر خلاف اداره ثبت شرکتها که در تمام شهرهای ایران وجود دارد، اداره مالکیت معنوی که وظیفه و مسئولیت اموری مانند ثبت علائم تجاری، ثبت طرحهای صنعتی و ثبت اختراعات را بر عهده دارد، فقط در شهر تهران مستقر است و تمامی اظهارنامههای مربوط به موارد مذکور از سراسر ایران به این اداره ارسال می شود.
با توجه به تعداد کارشناسان محدودی که این اداره دارد، طبیعتاً فرصت بررسی سریع، دقیق و فنی اظهارنامههای ارسالی در زمان اندک وجود ندارد و با توجه به حجم انبوه اظهارنامههای واصل شده به اداره مالکیت معنوی، صف و نوبت بررسی تشکیل میشود و همین صف و نوبت است که دلیل اصلی طولانی تر شدن پروسه ثبت برند به نسبت ثبت شرکت است.
همچنین دیگر از دلایل مهم طولانی تر شدن مراحل ثبت برند به نسبت ثبت شرکت در این است که در مورد ثبت انواع شرکتها، ابتدا شرکت به ثبت می رسد و سپس روزنامه رسمی آن چاپ می شود و فقط یک نوبت انتشار روزنامه رسمی وجود دارد، اما در مراحل ثبت برند دو نوبت انتشار روزنامه رسمی (با اختلاف حداقل ۳۰ روز بین انتشار نوبت اول با نوبت دوم)، قبل از ثبت نهایی برند وجود دارد.
طبقه بندی علامت تجاری چگونه است؟
یکی از اقدامات لازم برای ثبت علائم تجاری و در واقع یکی از مهمترین ترین مراحل ثبت برند و ثبت علامت تجاری انتخاب صحیح طبقات مورد نظر است.
برای طبقه بندی علامت تجاری باید این نکته مهم را در نظر داشته باشید که طبقه بندی برند را باید با توجه به مجوز فعالیت خود انجام دهید.
در واقع طبقه بندی برند و علامت تجاری در محدوده مجوز فعالیت متقاضی خواهد بود.
طبقه بندی علامت تجاری که در ادامه به تفصیل مشاهده می نمایید به این صورت است که طبقات ۱ الی ۳۴ مربوط به کالاها و محصولات است و طبقات ۳۵ الی ۴۵ مربوط به خدمات است.
الف) کالاها و محصولات:
طبقه۱- مواد شیمیائی مورد استفاده در صنعت، علوم و عکاسی و همچنین در کشاورزی، باغبانی و جنگلبانی، رزینهای مصنوعی پردازش نشده، پلاستیکهای پردازش نشده، کودهای گیاهی، ترکیبات اطفاء حریق، مواد آبکاری و لحیم کاری، مواد شیمیائی برای نگهداری مواد غذائی، مواد دباغی، چسبهای مورد استفاده در صنعت
طبقه۲- رنگ ها، روغن جلاها، لاک ها (لاک و الکل ها)، محافظت کننده ها در مقابل زنگ زدگی و جلوگیری کننده ها از فاسد شدن چوب و رنگ کننده ها، مواد شیمیائی تثبیت کننده رنگ، رزین ها یا صمغ های طبیعی خام، فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ، دکوراتورها ، چاپگرها و هنرمندان
طبقه۳- ترکیبات سفید کننده و سایر مواد برای استفاده در رخت و لباس شوئی، ترکیبات مخصوص تمیز کردن، براق کردن، رنگ زدائی، لکه گیری و صیقل دادن و سائیدن، صابون ها، عطریات ، روغن های با اسانس، مواد آرایشی و لوسیون های مخصوص مو، دندان شویه ها و خمیر دندان ها
طبقه۴- روغن های صنعتی و نفتی و گریس ها، روان کننده ها، گردگیرها، مرطوب کننده ها و ترکیبات مخصوص وصل، سوخت ها (شامل سوخت موتور)، مواد روشنائی و شمع ها و فتیله ها برای روشنائی
طبقه۵- مواد داروئی و دامپزشکی، ترکیبات بهداشتی برای (اهداف پزشکی، برای مواد رژیمی و تغذیه ای، برای استفاده در مصارف پزشکی یا دامپزشکی، غذای کودکان، مکمل های رژیمی و تغذیه ای برای انسان و حیوانات، انواع گچ برای مصارف پزشکی، لوازم زخم بندی (پانسمان)، مواد مخصوص پرکردن دندان، موم دندان سازی، ضدعفونی کننده ها، ترکیبات برای نابود سازی حشرات موذی، قارچ کش ها، علف کش ها
طبقه۶- فلزات معمولی و آلیاژهای آن ها، مواد ساختمانی فلزی، ساختمان های فلزی قابل حمل و نقل و انتقال، مواد فلزی خطوط راه آهن، کابل ها و سیم های غیر الکتریکی انواع سیم ها از فلزات معمولی، آهن آلات، اقلام کوچک سخت افزار فلزی، انواع لوله و تیوب فلزی (مجراهای فلزی)، گاوصندوق ها، کالاها از فلز معمولی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، سنگ های معدنی فلزات
طبقه۷- ماشین ها و ماشین آلات (ابزار ماشین)، انواع موتورها (به غیر از موتورها برای خودروها و وسایل نقلیه زمینی)، اتصالات مربوط به ماشین آلات و قطعات انتقال نیرو (غیر از موارد مربوطه به خودروهای زمینی)، ابزار کشاورزی (غیر از ابزاری که با دست کار می کنند)، ماشین های جوجه کشی، دستگاههای اتوماتیک فروش که با سکه کار می کنند
طبقه۸- ابزار آلات و وسایل دستی (با کارکرد دستی)، کارد و قاشق و چنگال، اسلحه کمری، تیغ ها
طبقه۹- تجهیزات علمی، مسافت یابی، مساحی، الکتریکی، عکاسی، سینمائی، بصری، وزن کردن، اندازه گیری، علامت دادن، بازرسی و چک کردن، نجات از مرگ، وابزارهای کمک آموزشی، ابزارهای ضبط صوت، انتقال وتکثیر مرتبط، باصدا و تصویر، حافظه های مغناطیسی، دیسک های ضبط، ماشین های فروش خودکار، ماشینهای فروش
طبقه۱۰- دستگاه ها و وسایل جراحی، پزشکی، دندان سازی و دامپزشکی، دست و پای مصنوعی، چشم و دندان مصنوعی، اقلام ارتوپدی، مواد مخصوص بخیه زنی
طبقه۱۱- دستگاه های مخصوص روشنائی، گرمایشی، مولد بخار، آشپزی (طبخ)، تبرید (سردکننده)، خشک کن، تهویه، تأمین و ذخیره آب و اهداف و مصارف بهداشتی
طبقه۱۲- خودروها (وسایط نقلیه)، دستگاه های حمل و نقل زمینی، هوائی یا آبی
طبقه۱۳- سلاح های گرم، مهمات و پرتابه ها (موشک، راکت، خمپاره و غیره)، مواد منفجره، مواد و وسایل آتش بازی
طبقه۱۴- فلزات گرانبها و آلیاژهای آن ها و کالاهای ساخته شده یا روکش شده از آن ها که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، جواهرات، سنگ های قیمتی، وسایل ساعت سازی و زمان سنجی
طبقه۱۵- آلات موسیقی
طبقه۱۶- کاغذ، مقوا و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقه های دیگر ذکر نشده اند، کار چاپ شده، لوازم صحافی، عکس، لوازم التحریر، چسب ها برای مصارف تحریری یا خانگی، لوازم نقاشی، قلم موهای نقاشی، ماشین های تحریر، ملزومات دفتری (به استثناء مبلمان)، لوازم آموزشی و تدریسی (به استثناء دستگاه ها)، لوازم پلاستیکی برای بسته بندی (که در سایر طبقات ذکر نشده باشند)، حروف چاپ، کلیشه های چاپ
طبقه۱۷- لاستیک، گوتا پرچا (نوعی کائوچو)، صمغ، پنبه نسوز، میکا و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، پلاستیک ها به شکل پرس شده و با فشار از قالب عبور داده شده برای استفاده در ساخت سایر کالاها، مواد بسته بندی، در پوش گذاری، انسداد و عایق بندی، لوله های قابل انعطاف غیر فلزی
طبقه۱۸- چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات ذکر نشده اند، پوست حیوانات، چمدان ها و کیف و کیسه های مسافرتی، چترها، چترهای آفتابگیر و عصاهای مخصوص راه رفتن، شلاق ها، زین و یراق و زین برگ و سراجی
طبقه۱۹- مصالح ساختمانی (غیر فلزی)، لوله های غیر فلزی سخت و غیرقابل انعطاف برای استفاده در ساختمان، آسفالت، انواع قیر، ساختمان های قابل انتقال غیر فلزی، بناهای یادبود غیر فلزی
طبقه۲۰- مبلمان، آئینه ها و قاب های عکس، کالاهای ساخته شده (که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند) از چوب، چوب پنبه، نی، بامبو، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، کهربا، پوسته داخلی مروارید ساز، صدف مروارید، پیپ ها و چپقهای کف دریائی و جایگزین های این مواد یا ساخته شده از پلاستیک
طبقه۲۱- ظروف خانگی یا وسایل آشپزخانه و ظروف، شانه و اسفنج ها، برس ها (غیر از قلم موها)، مواد مخصوص ساخت برس، وسایل برای نظافت و تمیزکاری، سیم ظرفشوئی، شیشه هائی که بر روی آنها کار نشده یا نیمه ساخته اند (به استثناء شیشه های مورد استفاده در ساختمان)، شیشه آلات، اشیاء ساخته شده از چینی و سفال که در طبقات دیگر ذکر نشده اند
طبقه۲۲- طناب ها، ریسمان، تورها، چادرها، سایبان ها، برزنت ها (تارپولین)، بادبان ها، ساک ها و گونیها و کیسهها (که در طبقات دیگر ذکر نشده اند)، مواد لائی و آکندنی (به استثناء لاستیکی یا پلاستیکی)، مواد فیبری خام برای نساجی
طبقه۲۳- انواع نخ و رشته برای مصرف نساجی
طبقه۲۴- مصنوعات نساجی و پارچه ای که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، روتختی ها، رومیزی ها
طبقه۲۵- پوشاک، پاپوش (کفش)، پوشش سر
طبقه۲۶- انواع پارچه توری و گلدوزی، روبان ها و قیطان ها، دکمه ها، قلاب ها، قزن قفلی ها، سوزن ها و سوزن ته گردها و سوزن خیاطی،گل های مصنوعی
طبقه۲۷- فرش ها، قالیچه ها، پادری ها و مواد مخصوص پادری ها، حصیرها، لینولئوم و مواد دیگر برای پوشش کف های موجود، قالیچه ها و شیشه های تابلوئی (غیر پارچه ای)
طبقه۲۸- انواع بازی ها و اسباب بازی ها، وسایل ورزشی و ژیمناستیک که در سایر طبقات طبقه بندی نشده اند، تزئینات برای درخت های کریسمس
طبقه۲۹- گوشت، گوشت ماهی، گوشت ماکیان و شکار، عصارههای گوشت، میوهها و سبزیجات پخته شده، خنک شده، منجمد شده و به صورت کنسرو، انواع ژله، مرباجات و کمپوتها، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، روغنهای خوراکی و چربیهای خوراکی
طبقه۳۰- قهوه، چای، کاکائو، و قهوه مصنوعی، برنج، پیوکا و ساکوز (نشاسته، نیوک و نشاسته ساگو)، آرد و فرآورده های ساخته شده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینی ها، یخ های خوراکی، عسل، ملاس، شکر، مخمر، پودر شیرینی پزی، نمک، خردل، ادویه، سرکه، انواع سس (چاشنی ها)، یخ و بستنی
طبقه۳۱- غلات، محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلی که در طبقات دیگر طبقه بندی نشده اند، حیوانات زنده، میوه و سبزیجات تازه، بذرها، گیاهان طبیعی و گل ها، مواد غذائی مختص حیوانات، مالت (جوانه جو)
طبقه۳۲- ماءالشعیرها، آب های معدنی و گازدار و سایر نوشابه های غیرالکلی، آب میوه ها و نوشابه های میوه ای، شربتها و سایر فرآورده ها برای ساخت نوشابه ها
طبقه۳۳- محصولات این طبقه جهانی بوده و در ایران قابل ثبت نیستند
طبقه۳۴- توتون، اقلام دخانی، کبریت ها
ب) خدمات:
طبقه۳۵- تبلیغات، مدیریت کسب و کار، مدیریت بازرگانی و تجاری، عملیات دفتری و اداری
طبقه۳۶- بیمه، امورمالی، امور پولی، امور مربوط به املاک و مستغلات
طبقه۳۷-ساختمانسازی،تعمیرات،خدمات نصّابی
طبقه۳۸- مخابرات از راه دور
طبقه۳۹- حمل و نقل، بسته بندی و انبار سازی کالاها، ترتیبات مسافرت
طبقه۴۰- عمل آوری مواد
طبقه ۴۱- آموزش و پرورش، ارائه آموزش و کارآموزی، تفریح و سرگرمی، ورزش و فعالیت های فرهنگی
طبقه۴۲- خدمات علمی و فن آوری و پژوهشی و طراحی مربوطه، خدمات مربوط به تجزیه و تحلیل صنعتی و پژوهشی، طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزار رایانه
طبقه۴۳- خدمات مربوط به عرضه اغذیه و نوشیدنی، مسکن و محل اقامت موقت
طبقه۴۴- خدمات پزشکی، خدمات دامپزشکی، مراقبت بهداشتی و زیبائی برای انسان ها و حیوانات، خدمات کشاورزی، باغبانی و جنگلداری
طبقه۴۵- خدمات حقوقی، خدمات امنیتی برای حفاظت از اموال و اشخاص، خدمات شخصی و اجتماعی ارائه شده به وسیله دیگران برای رفع احتیاجات افراد.
نکته مهم: طبقاتی که در بالا مشاهده می نمایید در واقع سرشاخه و عناوین کلی طبقه بندی محصولات، کالاها و خدمات است و چنانچه کالا، محصول و یا خدماتی دارید که در طبقات فوق الذکر مشاهده نمی نمایید، اصلاً نگران نباشید چرا که طبقات فوق الذکر دارای ریز طبقات و زیرمجموعه گسترده ای است و حتماً به نحوی کالاها و خدمات شما را شامل می شود و پوشش میدهد.
در پایان لازم به ذکر است چنانچه با مطالعه متن فوق همچنان سوالی در رابطه با مراحل ثبت برند ، نحوه تکمیل اظهارنامه ثبت علامت تجاری ، طبقه بندی علامت تجاری و غیره دارید که بدون پاسخ مانده است و یا در موارد فوق و همچنین در مورد ثبت طرح صنعتی نیاز به راهنمایی و مشاوره دقیق و تخصصی دارید، می توانید به راحتی ضمن تماس با موسسه حقوقی ملاصدرا با کارشناسان خبره ثبتی و وکلای پایه یک باتجربه همکار ما در موسسه مشاوره داشته باشید.